Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Sofies Irish Christmas pudding

Sofie, der er kok i Vartov, har en irsk svigerfamilie. Denne opskrift er fra hendes svigermor, der hvert år laver christmas pudding. Og ved fælles hjælp er de irske mål omregnet til danske.
 
350 g. sultana rosiner
350 g. almindelige rosiner
350 g. korender
350 g. brun farin
350 g. franskbrødskrummer.
350 g. palmin
110 g. syltet appelsinskal
2 stk. kvæder, groft revet
½ tsk. nelliker, stødte.
6 stk. æg
60 ml. Jamaica rom
110 g. hakkede mandler med skal.
 
Alle ingredienser blandes i en stor skål og stilles på køl natten over.
Dagen efter røres dejen godt igennem.

Massen hældes i en puddingbowl eller en plastikskål, der tåler varme.
Skålen fyldes ¾ op, og bagepapir lægges på som låg og bindes fast med bomuldssnor. Lav også et håndtag af snoren, som gør det letter at løfte skålen op igen.

Stil skålen i en gryde med låg og hæld kogende vand ved, så det når ½ op på skålen.

Kog puddingen i 6 timer, men tjek jævnligt, at der er vand nok ved, ellers hældes der mere kogende vand ved.
Efter 6 timer tages skålen op af gryden og stilles køligt til dagen efter.
Nu kan kagen holde sig et par måneder på køl. Stænkes med lidt whisky af og til.

Når kagen skal serveres, skæres den i skiver, der ristes i smør på en pande.
Serveres i Irland med brandybutter (smør rørt med cognac), men jeg synes vaniljeis er meget bedre.


 

 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk