Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Sofies julebag

Sofie Baunbæk Reilly, kok i Vartov.
I Sofies familie knytter der sig særlige julebagstraditioner. Her er et par af dem.
Min mors honningkage:
 
250 g. honning
125 g. brun farin
250 g sigtemel
1. tsk. natron
1. tsk. nellike
1. tsk. ingefær
1. tsk. anis
2 æg
 
Smelt brun farin og honning og bland det derefter med alle tørdelene. Rør til sidst æggene i og hæld dejen i 2 smurte rugbrødsforme. Bages ved 160 grader i 1 1/4 time. Afkøles og spises i skiver med smør på.
 
 
Min mormors brunkager:
 
½ kg. Sukker
½ kg. Smør
½ kg. Mørk sirup
1,25 kg. Mel
2. tsk. natron
1 tsk. hjortetaksalt
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt nellike
Revet citronskal fra 1 citron
flækkede mandler uden skal.
 
Sukker, sirup og smør smeltes. Hæld den smeltede masse i et fad og ælt resten af ingredienserne i. Lad fadet stå koldt natten over.
Dagen efter rulles dejen tyndt ud og udstikkes med et glas. Kom en flækket mandel på hver brunkage og bag dem i 8-10 minutter ved 170 grader.

Denne opskrift giver cirka 2 fyldte småkagedåser.
 
Hent opskrifterne i printervenlig version her
 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk