Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Sofies lagkage til Grundtvigs fødselsdag

Bunde:
250 gr. Blødt smør
200 gr. Sukker
4 æggeblommer
1,5 dl. Mælk
100 gr. Hvedemel
75 gr. Mandler, finthakkede
3 tsk. Bagepulver
 
Syltetøj:
400 gr. Ribs/hindbær/brombær/jordbær/rabarber, hvad du har eller har lyst til.
1-2dl. Syltesukker
 
Andet:
4dl. Piskefløde
Bær til pynt
 
Syltetøj:
Skær rabarber i små stykker, hvis du har rabarber, ellers bare bær.
Bland med sukker og lad stå til næste dag.
Kog det hele op kog i ca. 3-4 min.(Rabarber dog noget længere, til de er helt møre).
Kog syltetøjet helt af, gerne til næste dag.
 
Bunde:
Pisk sukker og smør sammen. Tilsæt æggeblommer og derefter mælken. Bland mel, mandler og bagepulver sammen og rør det i dejen.
Tag to bageplader og lav 4 bunde af dejen på ca. 20 cm i diameter.
Bag bundende i ca. 15 min. ved 200 grader og lad dem køle helt af.
 

Pisk fløden til skum og stil ca. 1/4 til side. Bland den resterende 3/4 med syltetøjet.
Fordel bærskummet mellem bundende og slut af men den hvide flødeskum og punkt til sidst med friske bær.

Foto: Sofie Baunbæk Reilly
Foto: Olga Reilly

 
 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk