Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Sofies Pavlova

Mocca Pavlova
 
Ingredienser:
 
4 Æggehvider
1 Knsp. Salt
250 g. Sukker
4 tsk instant espresso pulver (ikke alm. Instant kaffe!)
2 spsk. Maizena
1 spsk. Kakao
1 stor bakke blåbær (eller andre bær efter ønske)
Fløde til flødeskum
 

Tænd ovnen på 170 grader.

Pisk æggehvider og salt helt stive. Bland sukker og kaffepulver i en skål. Tilsæt derefter sukkerblandingen lidt af gangen mens der piskes konstant. Til sidst tilsættes maizena og eddike og massen vendes godt igennem.
 
Hæld massen ud på en bageplade med bagepapir og bred massen ud med en våd paletkniv til en cirkel på cirka 25 cm.
Sæt bagepladen i ovnen og skru ned med det samme til 150 grader. Lad den bage en time.

Tag pavlovaen ud af ovnen og træk bagepapiret over på en bagerist og vent til den er helt afkølet. Løsn forsigtigt bunden fra bagepapiret med en lang tynd paletkniv.
 

Sæt pavlovaen på et fad. Pisk fløden til flødeskum og fordel den på toppen. Drys med en sigte kakaopulver over. Pynt med masser af blåbær, eller server dem i en skål ved siden af.

 


 

Istockphoto
 

 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk