Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Sofies porterbraiseret kalvespidsbryst og stout panna cotta

 
Porterbraiseret kalvespidsbryst.
 
1 kalvespidsbryst a ca. 800g
2 gulerødder
1/2 knoldselleri
3 stilke rosmarin
3 spsk. korianderfrø
3 spsk. tomatpure
1 porter
Vand
 
Skær kalvebrystet fri for de værste sener og fedtlag, vend det i salt, peber og koriaderfrø og brun det godt af på en pande. Læg brystet i en gryde der kan tåle at komme i ovnen.
Kom tomatpure på panden og varm det godt igennem, kom lidt vand ved og hæld det hele op til kalvebrystet. Skræl gulerod og knoldselleri og skær dem i mindre stykker. Kom så urter, rosmarin og porter i gryden og vand til det lige dækker.

Braiser i ovnen ved 200 grader i 2-2 1/2 time, eller til det er mørt.

Når kødet er mørt så tag kødet op og skær der i skiver og læg skiverne på et fad. Tag rosmarinstilkene op ad gryden og smid dem ud og blend resten. Hæld sauen over kødet.
 
Spis for eksempel kalvebrystet med dampede skorzonerrødder, gulerødder og kogte kartofler.
 

Stout Panna Cotta:
 
2dl Stout
4dl Fløde
4bl Husblas
1 Vanillestang
85 g. Sukker
 
Læg husblassen i blød i koldt vand.
Kog øl op med sukker og vanillen fra vanillestangen samt den tomme vanillestang. Tag øllen fra varmen og tilsæt husblas og fløde og smag evt. til med ekstra sukker.
Lad det stå og trække i 20 min. Sigt væden og hæld den i 5 små forme og stil dem i køleskabet i mindst 4 timer.
 
Server panna cottaen med en rabarberkompot eller en anden god bærkompot.
 
Hent opskrifterne som en pdf-fil her
 
 
 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk