Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Sofies sommerroulade med hindbær og citron

 
Creme:

2 blade husblas
75 g. hvid chokolade
1 dl. Citronsaft
1 spsk. Sukker
2,5 dl. Piskefløde
1 lille bakke hindbær
 
Dej:

4 æg
100 g. sukker
1 knsp. Salt
100 g. mel
 
Creme:
Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
Varm sukker og citronsaft op til kogepunktet og tag gryden af varmen. Smelt forsigtigt den opblødte husblas heri under omrøring.  Hæld den varme blanding over chokoladen og rør kraftigt til chokoladen er helt smeltet. Lad den køle næsten ned.
Pisk fløden til flødeskum og vend den i citronmassen. Sæt cremen på køl til den er helt stivnet.

Dej:
Del æggene i blommer og hvider. Pisk blommer og sukker hvidt og skummende. Pisk hviderne helt stive.
Tilsæt salt til hvedemelet og vend skiftevis mel og hvider i blommerne.

Bøj siderne på et stykke bagepapir, så det bliver til en form på 25 gange 30 centimeter.
Hæld dejen ud i formen og bag den ved 180 grader i 10 min.

Tag kagen ud og lag den køle lidt af. Træk så forsigtigt bagepapiret af kagen og læg kagen tilbage på bagepapiret, læg et viskestykke over og lad den nu køle helt af.

Rør cremen igennem og vend forsigtigt hindbær i.  Fordel cremen ud over  hele kagen og rul rouladen sammen på den lange led. Brug bagepapiret til hjælp.

Pak den stramt ind i bagepapir og derefter film og stil rouladen på køl til næste dag.

Istockphoto
 
 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk