Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Sofies tapas

 
Knækbrød med blomkålspuré og ørredrogn
 
1 pakke knækbrød, gerne tynde og grove
1 blomkålshoved, fjern blade og stok
1 æble, skrællet og skåret i stykker
1/4 l piskefløde
Saft fra 1 citron
1 lille glas ørredrogn
Dild
 
Skær blomkålen i mindre stykker og kog ved svag varme med fløde og æbler.
Når blomkålen er kogt helt mør, så blend det hele og smag til med salt og citronsaft. Stil puréen i køleskabet til puréen er helt kold. Kom puréen på sprøjtepose.
Knæk stykker af knækbrød og anret på et fad. Sprøjt puréen på og pynt med rogn og dild.

Foto: Sofie Baunbæk Reilly
 
 
Foto: Sofie Baunbæk Reilly
Jordskok med røget laks, ærte/dild mayo og syltet løg
 
Et stykke koldrøget laks (ikke i skiver)
2 jordskokker, skrubbede
Saft af 2 lime
1 dl frosne ærter, optøede
1 dl hakket dild
1 spsk mayonaise
1 løg
1/2 dl eddike
1/2 dl vand
1/2 dl sukker
5 peberkorn
Tandstikker
 
Skær løget i skiver og kog det op med eddike, vand, sukker og peberkorn. Stil det på køl.
Kom ærter, dild og mayonaise i en blender. Smag til med limesaft, salt og peber.
Skær jordskokker i 1/2 cm tykke skiver og vend dem med limesaft.
Skær skindet fra laksen og skær den i små klodser.
Anret jordskokkeskiverne på et fad, kom et stykke laks ovenpå hver skive. Kom lidt puré på toppen og derefter et stykke syltet løg. 
Stik en tandstik i hver.
 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk