Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Stegt Rødspætte og perleotto med grønne asparges, ærter og mynte

Sofie Baunbæk Reilly, der er kok i Vartov, har komponeret denne fiskeret til midsommeren
 
Opskriften er til 2 personer.
 

2 hele små rødspætter
1 dl. rugmel

2 dl. perlebyg
1 lille finthakket løg
2,5 dl. grøntsagsbouillon
1/2 dl. goftrevet parmesan
2 spsk. citronsaft
4 grønne asparges, skåret i 4
1/2 dl grønne ærter, gerne frosne
lidt friske mynteblade

2 citronbåde til servering
 
Steg løget gyldent i en lille gryde, tilsæt perlebyg og derefter bouillon lidt efter lidt efterhånden som det opsorberes.
Kog perlebyggen i cirka 20 minutter tilsæt derefter parmesan og evt. eksta vand hvis den bliver for tør. Smag til med citronsaft salt og peber. Lige inden servering tilsættes asparges og ærter. Smag til med mynte og pas på mynten ikke bliver for dominerende.
 

Rødspætterne vendes i rugmel tilsat lidt salt og peber. Steges gyldne på en pande i halvt olie, halvt smør. Ca. 6 minutter på hver side.

 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk