Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Stenbider i tempura med piment escabeche

200 gr. stenbider i filet, skåret i små passende størrelser.
1 glas hvidvin.

Tempuradej:
1 æggeblomme.
1 1/2 dl danskvand.
100 gr. hvedemel.
1/2 tsk bagepulver.
1/2 tsk salt.
50 gr. maizena.

1 l. olie, rapsolie eller vindruekerne, smagsneutral
 
Piment escabeche:
2 røde peberfrugter.
2 spsk. sukker.
2 scalotteløg, skåret i tynde ringe.
1/4 dl. sherryvineddike.
1 dl. god hønsefond.
Ca. 30 gr. smør i tern.
 
Læg stenbideren i hvidvin natten over.

Tempuradej:
Mel, bagepulver, salt og maizena blandes. Danskvand piskes i lidt ad gangen og til sidst piskes æggeblommen i.

Piment escabeche:
Bag peberfrugterne i ovnen ved 250 grader i ca. 20 min, til de er lidt sorte og brændte udenpå. Kom dem op i en skål og dæk den med husholdningsfilm. Lad dem stå ca 20 min. Pil nu skindet af og fjern indmaden. Skær peberfrugtkødet i små tern.

Karameliser sukkeret i en lille gryde. Kom løgringene i. Sherry eddike tilsættes og reduceres næsten helt væk. Hønsefond tilsættes og reduceres til halvdelen. Smøret piskes i. Rød peber tilsættes og saucen smages til med salt.

Varm olien op. Test med lidt dej eller en tandstik om den er varm nok. Det skal syde rundt om tandstikken før olien er klar.
Dyp fisken i dejen og kom den op i olien. Den er færdig når den er gylden og sprød.
Server fisken sammen med saucen.
Foto: YTK / photocase.de

 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk