Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Stuffed turkey

Sofie, Vartovs kok, har irske svigerforældre. Når der bliver fejret jul i Irland, er der altid "stuffed turkey" på bordet til jul.
I følge Sofie, er fyldet noget af det bedste...
 
1 kalkun.
1 toastbrød i skiver, riv skiverne i mindre stykker, undlad endeskiverne
1 stort løg, skrællet og skåret i grove stykker
2 fed hvidløg
1/2 pakke. smør
Persille, timian og salvie, skåret groft
Salt og peber
 
Kom løg, hvidløg og krydderurter i en foodprocessor. Kør til det er finthakket. Tilsæt smørret og kør til en ensartet masse. Kom det op i en skål. Derefter giver du brødet en tur i maskinen, til det er blevet helt fintdelt. Kom brødet op i skålen og bland det rigtigt godt. Brug bare fingrene! Smag til med salt og peber.

Kom fyldet (stuffing) ind i kalkunen og luk med et par kødnåle. Krydr hele kalkunen med salt og peber.
Kom kalkunen i en stegepose og steg den i ovnen ved 125 grader (ikke varmluft). Den skal have ca. en time pr. kilo.
Foto: ruckszio / photocase.de
 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk