Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Sukkersaltet bagt torsk og syltet makrel

 
Sukkersaltet bagt torsk.
 
4 prs. som forret.

250g. torsk i filet uden skind og ben. Skåret i 8 stykker.
Salt og sukker.
1 æble i små tern.
2 spsk purløg, fintskåret.
1 spsk. Kapers.
2 spsk. Limesaft.
2 spsk. Koldpresset rapsolie.
Lidt blomster og blade fra en surkløver.
 
Drys salt og sukker over torskestykkerne og lad dem stå på køl til næste dag.
Varm ovnen op til 180 grader. Læg torskestykkerne på en bageplade med bagepapir. Dryp lidt olie over og bag dem i ovnen i 4 min. Køl dem ned.

Bland æble, kapers, olie, limesaft sammen og smag til med salt og peber.
Anret torskestykkerne på et fad og kom æblemarinaden over hvert stykke med en ske. Pynt med purløg og surkløver.
Servér et godt brød til.
Foto: Sofie Baunbæk Reilly
 
Syltet makrel.
 

Lage :
2,5 dl. Vand.
2,5 dl. Eddike.
2,5 dl. Sukker.
3 limeblade.
½ spsk korianderfrø.

4 makrelfileter med skind.
 
Alle ingredienser til lagen kommes i en gryde. Koges op og køles derefter ned.

Læg makrelfileterne på et skærebræt med skindsiden ned. Skær ned på hver side af de ben der sidder i midten og smid benene ud. Del derefter hver side i omkring 4-6 stykker, afhængig af størrelsen på makrellen.
Kom alle fiskestykkerne op i en skål og vend dem md lidt olie, salt og peber. Læg dem på en bageplade med bagepapir med skindsiden ned. Bag dem i ovnen i 4 min. i en 180 grader varm ovn. Køl dem ned.
 
Læg fiskestykkerne i lag i en bøtte med bagepapir imellem. Hæld lagen over. Læg et stykke bagepapir over til sidst og læg en lille tallerken ovenpå så alle fiskestykkerne er dækket af lagen. Læg låg på bøtten og stil på køl. Må gerne stå 3-4 dage før du begynder at spise af dem.
Kan bruges som stegte sild i lage. På rugbrød. Eller til frokost med en salat til.
 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk