Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Syltet torsk

Sofies fiskesalat af syltet torsk
4 pers.
Dag 1:

400 g. torsk i filet uden skind
1 spsk. salt
½ spsk. sukker

Læg filetterne i et fad og drys med salt og sukker. Lad stå på køl til næste dag.

Lav eddikeblandingen, som skal bruges dag 2:
2 dl. lagereddike
2 dl. sukker
2 dl. vand
4 limeblade
Bland alle ingredienser, kog op og lad det køle ned.

Dag 2:

Skær benene i midten af filetterne fra og smid dem ud.

Læg filetterne på en bageplade og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 8 minutter.

Køl fisken helt ned. Kom herefter fisken i en bøtte og hæld eddikelagen over. Læg et stykke bagepapir på toppen og en lille tallerken, så fisken er helt dækket. Stil i køleskabet.

Dag 3:
Sigt lagen fra fisken og pluk derefter fisken i mindre stykker i en skål. Bland herefter med:
2 bananskalotteløg, skåret i tynde ringe
3 spsk finthakket dild
2 spsk kapers
2 spsk koldpresset rapsolie
 

Smag til med salt, peber og evt. lidt æbleeddike.
Server til et stykke ristet baguette eller rugbrød

Foto: Sofie Baunbæk Reilly

 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk