Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017Nye krav til databeskyttelse
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerKilden i VartovDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

 

Vartovmødet - det lange lys på Danmark.

Alternative åbningstaler

 
"Hvis du var statsminister, hvad ville du så sige til danskerne ved Folketingets åbning?"
 
Sådan har Grundtvigsk Forum og Grundtvig-Akademiet de senere år spurgt markante stemmer fra erhvervs, organisations- og kulturliv. De har grebet bolden og holdt hver deres alternative åbningstale og efterfølgende stillet op til en debat i salen, som Clement Kjersgaard har styret. 
 
Hvis demokratiet skal have en fremtid, kræver det samtale på tværs i samfundet, og det kræver, at der skabes nye forbindelser. Derfor er Grundtvigsk Forum og Grundtvig-Akademiet initiativtager til de alternative åbningstaler, som nøje er placeret tre uger før Folketingets åbning. Ønsket er at inspirere politikerne – og opfordre dem til at tænke og arbejde visionært for fremtidens Danmark.
 
Fra en pause under åbningstalerne i 2010.
Foto: Henning Nielsen
 
 
 
Fra venstre: Tine Byrckel, Torben Möger Pedersen, Lene Andersen og ordstyrer Clement Kjersgaard. Foto: Søren Kjeldgaard
 
Tine Byrckel, Informations korrespondent i Frankrig, Torben Möger Pedersen, adm. direktør i PensionDanmark og Lene Andersen, forfatter og fremtidsforsker holdt åbningstalerne i 2017 under overskriften "Tryghed & Frihed"
 
 
Fra venstre: Mads Øvlisen, Bente Sorgenfrey, Hella Joof og
ordstyrer Louise Reumert Damgaard
 
Mads Øvlisen, tidl. administrerende direktør i Novo Nordisk og nuværende medlem af The United Nations Global Compact Board, Bente Sorgenfrey, formand for hovedorganisationen FTF og Hella Joof, filminstruktør og skuespiller holdt åbningstalerne i 2016.
 
 
Fra venstre: Michelle Hviid, Anders Ladekarl, Leonora Christina Skov og Clement Kjersgaard. Foto: Hans Grishauge
 
Iværksætter og blogger Michelle Hviid, generalsekretær i Røde Kors Anders Ladekarl og forfatter og debattør Leonora Christina Skov holdt åbningstalerne i 2015.
 
Fra venstre: Søren Gade, Knud Romer og Anne Knudsen
 
Direktør i Landbrug & Fødevarer Søren Gade, forfatter og debattør Knud Romer og chefredaktør på Weekendavisen Anne Knudsen holdt åbningstalerne i 2014.
 
Fra venstre: Lars Goldschmidt, Anne Skare Nielsen og
Niels Hausgaard
Foto: Henning Nielsen
 
Fremtidsforsker Anne Skare Nielsen, direktør i Dansk Industri Lars Goldschmidt og sanger og satiriker Niels Hausgaard holdt åbningstalerne i 2013
 
Fra venstre: Stine Bosse, Clement Kjersgaard,
Jens Christian Grøndahl og Anders Bondo Christensen
 
Bestyrelsesformand og tidl. koncernchef Stine Bosse, fmd. for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen og forfatter Jens Christian Grøndahl holdt åbningstalerne i 2012.
 
Fra venstre: Gitte Seeberg, Kristian Leth og Asger Aamund
 
Generalsekretær i Verdensnaturfonden Gitte Seeberg, forfatter og musiker Kristian Leth og direktør Asger Aamund holdt åbningstalerne i 2011.
 
Fra venstre: Clement Kjersgaard, Mads Lebech, Kathrine Lilleør og Tor Nørretranders
Direktør i Industriens Fond Mads Lebech, sognepræst og forfatter Kathrine Lilleør og forfatter Tor Nørretranders holdt åbningstalerne i 2010.
 
 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk