Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017Nye krav til databeskyttelse
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerKilden i VartovDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Alternative åbningstaler 2013

 
Det var tre veloplagte talere, der hver især gav deres bud på en statsministertale præcis tre uger før folketingets åbning under overskriften: "Har demokratiet en fremtid?"
 
Hvis demokratiet skal have en fremtid, kræver det samtale på tværs i samfundet, og det kræver, at der skabes nye forbindelser. Derfor havde Grundtvigsk Forum og Grundtvig-Akademiet inviteret til alternative åbningstaler - nøje placeret tre uger før Folketingets åbning. Ønsket er at inspirere politikerne – og opfordre dem til at tænke og arbejde visionært for fremtidens Danmark.
 
 
Berlingske Tidende var til stede ved arrangementet - se avisens video med arrangør og talere.
 
De tre åbningstalere
Foto: Henning Nielsen

Efter talerne var der debat i salen, som Clement Kjærsgaard styrede.
 
Anne Skare Nielsen, fremtidsforsker: Vi skal ikke skabe mere men gøre det bedre
 
"Vi skal lave noget bedre til flere mennesker for færre ressourcer, og så skal vi flytte folkepensionen til midt i livet". Det var nogle af Anne Skare Nielsens pointer i sin åbningstale 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Anne Skare Nielsen
 
Lars Goldschmidt, direktør i Dansk Industri: Hvorfor arbejder få for meget og færre for lidt?
 
"Der er brug for, at vi gør noget andet, end det vi gør, uden vi har yderligere ressourcer til rådighed - vi skal gøre noget nyt. Og det nye skal foregå i dialog - også med dem, der er anderledes end os selv". sagde Lars Goldschmidt bl.a. i sin åbningstale.
 
 
 
 
Lars Goldschmidt
 
 
Niels Hausgaard, sanger, sangskriver og satiriker: Var fattigvæsnet egentlig så skidt?
 
"Vores næste krige skal dæleme være en vi kan vinde" citerede Hausgaard en borger, og fortsatte selv:"Vi var et fredeligt folkefærd i mange mange år...men en forrykt amerikansk præsident fik en engelsk præmierminister og en dansk statsminister med i seng"
 
 
 
 
 
 
 
 
Niels Hausgaard
 
 
 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk